De 5 (10)

Het is tijd voor de 10e aflevering van de 5: maandelijks vind je hier de vijf nummers die ik veel op werk gedraaid heb. De hele lijst, inclusief de nummers hieronder, is terug te luisteren op Spotify.

Spoon – Hot Thoughts

Het titelnummer van het nieuwe album van Spoon is super catchy en funky. Op dit blog werd geconstateerd: Spoon heeft nu acht goede albums op rij uitgebracht. Is het daarmee niet de beste band ooit? In ieder geval de meest consistente.

Moss – My Decision

Alom bejubeld, het nieuwe album Strike van de Nederlandse band Moss in de kranten vorige maand. Het slotnummer vind ik het mooist.

Dirty Projectors – Stillness is the Move

Dirty Projectors bracht vorige maand een nieuwe plaat uit; ik ben ‘ingestapt’ met hun doorbraakalbum (?) Bitte Orca uit 2009. Met dit fijne nummer.

Soulwax – Missing Wires

Het nieuwe album van Soulwax, From Deewee, groovet. En flink ook. Wat wil je ook, met drie drummers en veel synths. De plaat klinkt een stuk chiquer dan bijvoorbeeld Nite Versions, maar goed blijft het.

Thundercat (ft. Louis Cole) – Jameel’s Space Ride

Raar maar lekker jazz-album van Thundercat, Drunk, ook vorige maand verschenen. Het schiet alle kanten op. Naast dat het grappig, zit het ook allemaal erg sterk in elkaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s